Naturmad på maskine

Siden vi i min husstand for 2 år siden gik over til Nature Foods eller naturmad, om du vil, har diskussionen bølget flittigt mellem os og vores venner om, hvordan tilberedning bør foregå. Vi siger, at det er ingredienserne, der tæller, og vennerne siger, at det er både ingredienser og tilberedningsmetode, der tæller. For os er der intet galt i at benytte moderne køkkenmaskiner for eksempel, men for vennerne er det nærmest en dødssynd. Details »

I gang med sundt vægttab

Din vægt er en balancegang, men det er meget enkelt: Hvis du spiser flere kalorier, end du forbrænder, tager du på i vægt. Og hvis du spiser færre kalorier, end du forbrænder, taber du vægt.

Alt for ofte gør vi vægttab meget sværere end det behøver at være med ekstreme kostvaner, der efterlader os sultende. Men der er en bedre måde! Du kan tabe dig uden at have det elendigt. Ved at tage smarte valg hver dag, kan du udvikle nye spisevaner og præferencer. Details »

Sunde øjne

Det var egentlig en opfordring fra min far, der var baggrund for, at jeg for nogle uger siden for første gang i mit liv stod i den situation, at jeg skulle holde et foredrag for en større forsamling. Baggrunden er, at min far er formand for en pensionistforening her i byen, og han havde fået den ide, at jeg kunne fortælle foreningens medlemmer en hel del om forskellige øjensygdomme, idet jeg i en årrække har arbejdet som sygeplejerske på en øjenklinik her i byen.

Jeg var lidt tøvende i forhold til projektet, men jeg drøftede det med den øjenlæge ( http://ohd.dk/ ), jeg er ansat hos. Jeg havde nok inderst inde et ønske om, at han ville tilbyde at holde foredraget, for han ville jo helt naturligt være bedre klædt på til at fortælle om øjensygdomme end jeg selv. Men øjenlægen mente, at jeg sagtens kunne fortælle pensionistforeningens medlemmer om de forskellige, aldersrelaterede øjensygdomme, og han gav endda udtryk for, at jeg måske ville være bedre til det end ham selv, fordi det i det daglige normalt hører til mit arbejde at fortælle vores patienter om den sygdom, øjenlægen har diagnosticeret. Details »

Godt grej til naturlig mad

Naturlig mad – eller nature foods om du vil – er vel nok en stigende trend hos de smarte. Men faktisk er det ikke en ny “smart” trend – det er sund fornuft! I min familie har vi set ganske dramatiske effekter af at spise mere naturligt, mindre tilberedt og stort set uden sukker. Faktisk meget som det er beskrevet i denne artikel.

I sammenhæng med vores omlægning af kosten for et par år siden gav vi også resten af vores dagligliv et vældigt pift med for eksempel bedre køkkenmaskiner og andet kvalitativt i vores hjem. Og det har smittet af på hele vores hverdag! Details »

Naturlig mad

Det var lidt af en overraskelse, der mødte os, da min mand, vores to børn og jeg selv i weekenden besøgte min mands forældre i deres sommerhus på Djurslands nordkyst. Vi har besøgt dem mange gange – især om sommeren, hvor vores børn nyder at kunne bade i Kattegat, som er dejligt lavvandet ved stranden, så vi voksne ikke er så nervøse for at lade dem bade.

Men jeg har af og til tænkt i mit stille sind, at mine svigerforældre var temmelig nærige, når det gjaldt udstyret i deres sommerhus. Møblerne er pæne nok, men for eksempel er alt deres køkkengrej noget gammelt ragelse, hvoraf det meste er nedslidte ting fra deres helårsbolig.

Men her i weekenden var det helt anderledes. Det første, jeg lagde mærke til, var, at min svigermor stod og stegte frikadeller på en spritny og lækker stegepande fra Scanpan, og væk fra den gamle og lidt bulede pande, hun hidtil havde haft i sommerhuset. Hun havde købt sin Scanpan her. Details »