two apples and walnuts on white towel

Naturmad på maskine

Siden vi i min husstand for 2 år siden gik over til Nature Foods eller naturmad, om du vil, har diskussionen bølget flittigt mellem os og vores venner om, hvordan tilberedning bør foregå. Vi siger, at det er ingredienserne, der tæller, og vennerne siger, at det er både ingredienser og tilberedningsmetode, der tæller. For os er der intet galt i at benytte moderne køkkenmaskiner for eksempel, men for vennerne er det nærmest en dødssynd.

Enten eller med naturmad

Else og Holger – et ældre ægtepar vi kender – siger, at det er unaturligt at benytte køkkenmaskiner til at tilberede raw food og andre former for naturmad. Det er simpelthen enten eller for dem. Og de bruger kun røreskåle og redskaber – aldrig elektriske køkkenmaskiner til madlavningen. De steger dog rask væk på deres komfur, men det er noget andet, siger de.

Hos os ser vi bare anderledes på det. Vi benytter super naturlige råvarer i vores madlavning, men det afholder os ikke far at bruge blender, røremaskine, pisker og andet elektrisk køkkengrej. Vi kan ikke rigtigt se, hvordan det skulle kunne påvirke madens kvalitet negativt. Vi kan til gengæld sagtens se, at det gør vores mad bedre!

Kvalitet i køkkenet

Vi elsker at omgive os med gode ting i køkkenet, og det øger simpelthen vores glæde over at lave maden sammen. Bevares – det er ikke altid billigt at købe lækre ting til køkkenet, men hvis man ved, hvor man skal handle, er det nu ikke så slemt.

Sådan er det bare. Og vi agter nu ikke at ændre på den måde, vi tilbereder mad. Og vi elsker god mad – gerne krydret. For eksempel er vi ret vilde med Charlottes chili con carne.

Hvis du også er en af dem, der tilbereder al mad fra grunden og går op i rene og naturlige råvarer: Mener du også, at det er OK at tilberede med moderne redskaber fremfor gammeldags og langsomme redskaber?

Et sidespring: Vi har opdaget muligheden for at spare sindssygt mange penge ved at reparere eller få andre til at reparere alle mulige husholdningsmaskiner, computere og andet i stedet for bare at smide væk. Efter at firmaet Skiftselv har åbnet for salg af millioner af reservedele, er det jo ingen sag at skaffe den stump, der mangler 🙂

Tjek ellers denne: https://pengeguru.dk/guides/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/6 (2 votes cast)
Naturmad på maskine, 6.0 out of 6 based on 2 ratings
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *