Naturlig mad

Det var lidt af en overraskelse, der mødte os, da min mand, vores to børn og jeg selv i weekenden besøgte min mands forældre i deres sommerhus på Djurslands nordkyst. Vi har besøgt dem mange gange – især om sommeren, hvor vores børn nyder at kunne bade i Kattegat, som er dejligt lavvandet ved stranden, så vi voksne ikke er så nervøse for at lade dem bade.

Men jeg har af og til tænkt i mit stille sind, at mine svigerforældre var temmelig nærige, når det gjaldt udstyret i deres sommerhus. Møblerne er pæne nok, men for eksempel er alt deres køkkengrej noget gammelt ragelse, hvoraf det meste er nedslidte ting fra deres helårsbolig.

Men her i weekenden var det helt anderledes. Det første, jeg lagde mærke til, var, at min svigermor stod og stegte frikadeller på en spritny og lækker stegepande fra Scanpan, og væk fra den gamle og lidt bulede pande, hun hidtil havde haft i sommerhuset. Hun havde købt sin Scanpan her.

Så fik jeg øje på, at de pludselig havde stående en ny kaffemaskine på køkkenbordet. Det overraskede mig også, for hidtil har mine svigerforældre holdt fast i, at når man er i sommerhus, så skal der laves kaffe på den gode gammeldags måde i en Madam Blå med stofpose og så videre.

Jeg nævnte dog ikke noget, men jeg glædede mig over, at de langt om længe var begyndt at gøre tilværelsen lidt mere komfortabel, når de er i sommerhuset, hvilket de faktisk er temmelig tit efterhånden.

Men da jeg var et smut ude på badeværelset og fik øje på, at der var sat en elektrisk barbermaskine op i en holder på væggen, kunne jeg ikke længere dy mig for at spørge, hvad der dog var sket. Hidtil har svigerfar nemlig holdt på, at i sommerhuset holder man fri og har man god tid, og så skal den daglige barbering foregå med sæbeskum og skraber.

Så tilbage i køkkenet igen spurgte jeg svigermor, hvad der dog var gået af dem. Hun smilede lidt hemmelighedsfuldt og bad mig vente med svaret, indtil min mand, børnene og svigerfar kom tilbage fra en spadseretur langs stranden, hvorefter vi skulle spise.

Men hun pegede dog på endnu et nyt apparat på køkkenbordet, som jeg ved nærmere øjesyn godt kunne genkende som en Sodastream maskine, og det var bestemt også overraskende for mig, men jeg valgte at være tålmodig og vente med svaret.

Ved middagsbordet fortalte mine svigerforældre så, at de havde besluttet sig for indenfor en overskuelig fremtid at bo permanent i sommerhuset, som de har ejet i så mange år, at man godt må bo der, når man er gået på pension, og det gør de begge to næste forår.

Derfor er vi begyndt at købe nyt og relevant udstyr til huset, så det er til at bo i permanent, fortalte svigermor, som så i øvrigt bad mig om at tage med ind til Randers næste dags formiddag, for hun skulle have købt en ny støvsuger, og hun ville gerne have en af den type uden poser.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

En kommentar

  1. Jeg elsker bare Djursland. Vi har været der i sommerhus flere gang, og det er super skønt.

    DBH Mamie

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *