Naturlig mad

Det var lidt af en overraskelse, der mødte os, da min mand, vores to børn og jeg selv i weekenden besøgte min mands forældre i deres sommerhus på Djurslands nordkyst. Vi har besøgt dem mange gange – især om sommeren, hvor vores børn nyder at kunne bade i Kattegat, som er dejligt lavvandet ved stranden, så vi voksne ikke er så nervøse for at lade dem bade.

Men jeg har af og til tænkt i mit stille sind, at mine svigerforældre var temmelig nærige, når det gjaldt udstyret i deres sommerhus. Møblerne er pæne nok, men for eksempel er alt deres køkkengrej noget gammelt ragelse, hvoraf det meste er nedslidte ting fra deres helårsbolig.

Men her i weekenden var det helt anderledes. Det første, jeg lagde mærke til, var, at min svigermor stod og stegte frikadeller på en spritny og lækker stegepande fra Scanpan, og væk fra den gamle og lidt bulede pande, hun hidtil havde haft i sommerhuset. Hun havde købt sin Scanpan her.

Så fik jeg øje på, at de pludselig havde stående en ny kaffemaskine på køkkenbordet. Det overraskede mig også, for hidtil har mine svigerforældre holdt fast i, at når man er i sommerhus, så skal der laves kaffe på den gode gammeldags måde i en Madam Blå med stofpose og så videre.

Jeg nævnte dog ikke noget, men jeg glædede mig over, at de langt om længe var begyndt at gøre tilværelsen lidt mere komfortabel, når de er i sommerhuset, hvilket de faktisk er temmelig tit efterhånden.

Men da jeg var et smut ude på badeværelset og fik øje på, at der var sat en elektrisk barbermaskine op i en holder på væggen, kunne jeg ikke længere dy mig for at spørge, hvad der dog var sket. Hidtil har svigerfar nemlig holdt på, at i sommerhuset holder man fri og har man god tid, og så skal den daglige barbering foregå med sæbeskum og skraber.

Så tilbage i køkkenet igen spurgte jeg svigermor, hvad der dog var gået af dem. Hun smilede lidt hemmelighedsfuldt og bad mig vente med svaret, indtil min mand, børnene og svigerfar kom tilbage fra en spadseretur langs stranden, hvorefter vi skulle spise.

Men hun pegede dog på endnu et nyt apparat på køkkenbordet, som jeg ved nærmere øjesyn godt kunne genkende som en Sodastream maskine, og det var bestemt også overraskende for mig, men jeg valgte at være tålmodig og vente med svaret.

Ved middagsbordet fortalte mine svigerforældre så, at de havde besluttet sig for indenfor en overskuelig fremtid at bo permanent i sommerhuset, som de har ejet i så mange år, at man godt må bo der, når man er gået på pension, og det gør de begge to næste forår.

Derfor er vi begyndt at købe nyt og relevant udstyr til huset, så det er til at bo i permanent, fortalte svigermor, som så i øvrigt bad mig om at tage med ind til Randers næste dags formiddag, for hun skulle have købt en ny støvsuger, og hun ville gerne have en af den type uden poser.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

1 kommentar »

  1. Mamie siger:

    Jeg elsker bare Djursland. Vi har været der i sommerhus flere gang, og det er super skønt.

    DBH Mamie

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

RSS feed for comments on this post. / TrackBack URI

Skriv et svar

Der er mange spændende danske dyreparker

Når familien skal på udflugt, kigger man ofte efter en zoologisk have, som man kan besøge. Dem er der en del af her i landet så det kan man sagtens finde. Noget man dog hurtigt finder ud af er, at det er ret dyrt at besøge en zoologisk have. For en familie med flere børn kan det være en helt uoverskuelig pris at tage afsted.

Details »

Klar til kamp! Så skal havespillene frem

Når sommeren nærmer sig, og det gode vejr begynder at titte frem, så kan vi ikke vente med at komme udenfor. Dette gælder især i norden, hvor sommeren ofte er kort og med få varme dage. Derfor er det bare med at komme ud og få nydt det gode vejr, når det endeligt byder sig frem. Og lige netop det, kan man gøre på mange måder.

Details »

Santorini

Det har været en forfærdelig varm sommer her i Nordeuropa. Vi har haft de varmeste sommerdage i mands minde. Og meteorologerne har lige fortalt, at en ny hedebølge er på vej. Det er nummer 3 hedebølge inden for 6 ugers tid. De spår, at vi får op mod 40 graders varme. Det bliver ulideligt. Klimaforandringerne er det store emne, som alle nyhedsmedier fortæller om. Og forleden så jeg, at der faktisk er køligere i Grækenland, end der er her i København.

Details »

Der kommer flere og flere dating sider

Går man omkring 15 år tilbage, var der nærmest kun én side, du kunne bruge, hvis du skulle date. Det var en side, hvor alle singler mødtes, som ikke kunne finde nogen i det virkelige liv. Det var der mange forskellige grunde til. Nogle havde for travlt, nogle var for generte, og andre kunne bare godt lide at finde folk på denne måde.

Details »

Husk ønskelisten

Med kun en måned til juleaften er det ved at være tid til at få styr på ønskelisten. Så er du ikke allerede i gang med den, eller har du ikke fået helt styr på den, så er det ved at være tid.

Details »

Ægte kvalitetstøj er vejen til god komfort og funktionalitet

Du ønsker uden tvivl at give dine børn de bedste oplevelser på alle fronter, og det gælder naturligvis også for det tøj, de har på i hverdagen. Her forholder det sig således, at hvis deres tøj skal være komfortabelt og funktionelt, så de rigtig kan nyde det, så skal kvaliteten være i top.

Ægte kvalitet fører nemlig altid til en skøn komfort samt en funktionalitet, som er helt perfekt. Du kan derfor med fordel have fokus på kvalitet, når du shopper nyt og smart tøj til dine børn og unge, da det med garanti vil give dem den oplevelse, de fortjener.

Details »

Spil backgammon turnering på ferien

Hvis der er ét spil, som de fleste er vilde med, så må det være backgammon. For det er et spil, som alle generationer kan mødes om og det er forholdsvis let, så det er noget alle kan lære. Der er dog forskellige lag i forståelsen af det, så man kan godt blive bedre og bedre til at spille det selvom en stor del af spillet også er baseret på held frem for hvor god man er. Backgammon kan være et godt spil at spille, når man er på ferien.

Details »

Københavnsk øjenlæge

Jeg flyttede jo til København for et lille års tid siden, og jeg må sige, at det da godt nok er en stor by. Det har mange fordele, og en af dem er udvalget af services – inkl. de sundhedsmæssige af slagsen. Jeg har jo haft en del problemer med mine øjne de senere år, og derfor nyder jeg godt af hovedstadens udbud af sundhedspersonale. Efter lidt søgen fandt jeg, hvad jeg ikke tøver med at kalde de bedste øjenlæger i København: ohd.dk

Enorm ekspertise, mange specialiserede øjenlæger, eminent service og ingen ventetider – det var noget af en forandring i forhold til Herning, som var nærmeste storby, hvor jeg boede før.

Details »

Min Malaga kjole :-)

Jeg har netop købt billige flybilletter til Malaga lige her: https://www.rejsepriser.dk/flybilletter/spanien/malaga/. Malaga er fantastisk om vinteren, og det er faktisk varmt nok til, at du kan tage kjoler med – i alle fald til om dagen. Du kan også bruge kjoler om aftenen blot med et par strømper, hvis du er lidt mere kuldskær. Details »

Find den store kærlighed i dag

Hvis du er træt af at være single, så bør du prøve netdating. På netdating kommer man i kontakt med personer, som søger det samme som en selv. Nogle singler er mere seriøse end andre om, at finde den helt store kærlighed. Derfor skal man være forsigtig, når man skriver med singler på datingsiderne.

Details »