Murstensvæg

Skal du have udført en omfugning?

Jeg er endelig blevet husejer, og i den forbindelse er jeg selvfølgelig blevet klar om en masse ting, som jeg ikke lige var opmærksom på førhen.

Vi skulle have renoveret en masse på vores gamle murmestervilla, og der er gået rigtigt mange timer med at skovle murbrokker, sand og sten.

Jeg har hele tiden været bevidst om at der skulle renoveres fra inderst til yderst – men jeg var ikke helt klar over, at murværket også skulle have en tur.

Dum som jeg var, så havde jeg ikke lige tænkt den tanke, at fugerne på sådan et gammelt hus også bliver slidte – og at de skal skiftes ud efter noget tid. Det kom, for at sige det som det er, meget bag på mig – og derfor var jeg lige pludselig tvunget til at sætte mig ind i, hvad sådan en omfugning ville betyde for mit elskede hus.

Jeg var i trygge hænder

Det første jeg gjorde, da min fader gjorde mig opmærksom på de dårlige fuger, var at kontakte min lokale murer, Aalborg Facaderenovering. Her fik jeg en god snak, og vi blev hurtigt enig om, at de var det murerfirma, der skulle stå for omfugningen af mit hus.

I store træk, så fortalte de mig, at en omfugning af huset ville betyde:

Og det kunne jeg næsten ikke sige nej til. Jeg var dog også interesseret i at vide, hvordan jeg mange i år fremtiden kan se på murværket, hvorvidt fugerne skal skiftes ud.

Sådan kan du se, om fugerne er slidte

Her fik jeg fortalt, at man oftest vil opleve, at fugerne begynder at skalle af – eller at de helt mangler visse steder på facaden. Endvidere kan du selv teste det på dine egne fuger, ved at skrabe lidt på overfladen af fugen.

Hvis de begynder at skalle af, så er det måske på tide med en omfugning.

Jeg er dog på ingen måde fagmand, så vil jeg vil til enhver tid anbefale, at du tager kontakt til din lokale murermester – og hører ham, hvad han synes. Det gav i hvert fald mig ro i sjælen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *