Osteopati

Osteopati er populært

Er du klar over, hvad en osteopat i virkeligheden gør? Du har sikkert hørt ordet. Du har måske også en idé om, at det er en person, der kan afhjælpe smerter i kroppen. Sådan lidt i retning af en kiropraktor. Det er rigtigt. Men lad mig lige forklare dig, hvorfra ordet ’osteopat’ betyder. Det er et sammensat ord. To græske ord: ’Osto’, som betyder knogle og ’pati”, som betyder sygdom eller lidelse. Du tror måske nu, at en osteopat kan afhjælpe smerter efter en brud på en armknogle. Det er sådan set rigtigt nok. Men en osteopat kan mere end det.

Det store billede

Det er nemlig sådan, at osteopater faktisk betragter kroppen som et helt sammenhængende system af knogler, muskler, væv og sener. Og derfor kan de ofte afhjælpe smerter, som man ikke kan se på et røgten billede (fx en fraktur på en knogle). De bruger deres hænder til at manipulere væv, muskler og sener, så smerterne kan aftage. De har viden om, hvordan de skal manipulere muskler og sener, så smerterne fortager sig.

Måske sidder du nu og er i tvivl. Du har smerter, fx i ryggen efter et fald. Der er ingen brud eller frakturer at se. Der er heller ikke nogen inflammationer. Det viste ultralydsskanningen. Alligevel så gør det ondt i ryggen. Her er det, at osteopaten kan hjælpe dig. Han – eller hun – vil gøre det ved at undersøge din krop og derefter begynde at manipulere muskler mv. Det er en behandling, der udelukkende sker, ved at osteopaten bruger sine hænder.

Osteopater i København

Sagt på en anden måde: Osteopater bruger deres hænder til at fjerne dine smerter – gradvist. En manipulation af muskler kan jo ikke ske sådan lige fra det ene øjeblik til det andet. Men fordi osteopati sådan set har en holistisk tilgang til, hvordan kroppen fungerer, så er det en behandlingsform, som flere og flere mennesker opsøger. Antallet af søgninger på nettet efter fx ”Osteopat København” er steget meget i de sidste år. Forståeligt nok. Vi vil jo gerne undgå at tage mere medicin, end højst nødvendigt. Vi ved, at medicin ikke altid er den bedste vej frem mod heling af smerter. (Medicin kan dog være nødvendigt, i mange tilfælde – og især i tilfælde, som ikke er relateret til smerter.)

Det interessante er dog, at eftersom vi bliver klogere og klogere, og eftersom teknologien udvikler sig, så finder vi også ud af, at mange ’alternative’ behandlingsformer kan anvendes i samarbejde med de konventionelle behandlingsformer. Og det er jo en gave at få. (Måske ikke lige for medicinalindustrien, men det er en helt anden sag.) Osteopati er en af de behandlingsformer, som mange læger er begyndt at inddrage i behandlingen af en patient. De samarbejder med osteopater.
Tilbage til ordet osteopat: På moderne græsk bruger man faktisk ordet ’kiropraktor’ eller ’kiroterapi’

Hænderne er magien

’Kiro’ eller ’Cheiro’ betyder hånd. Og det er lidt sjovt at tænke på. Osteopater bruger jo deres hænder. Og hvor er sammenhængen? Den ligger i, at en kiropraktor faktisk har specialiseret sig i at behandle problemer i rygsøjlen. Ved hjælp af hænderne kan problemer med fx en skæv rygsøjle rettes. Osteopati er en videreudvikling af kiropraktisk behandling.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *