Pas på online injurier

Juniors injuriesag

Det er meget svært at være en god forælder. Og det er endnu sværere at få styr på, hvad der sker i meget unge menneskers hjerne i dag end for bare 20 år siden. De sociale medier får dem ud i såkaldte lege, hvor de begår forbrydelser. Enten imod sig selv, eller imod andre. Det er ikke nemt at holde styr på. Men det er et faktum, at mange unge mennesker bliver ført ind i mønstre, som de slet ikke ved, hvor de kan lede dem hen.

Brug for advokathjælp

Lad mig give dig et eksempel: Du har fået et brev fra ungdomskriminalitetsnævnet, som indkalder dig og din datter til møde. De skriver, at de gerne vil se jer til en samtale for at afklare, om der er hold i den sigtelse mod din datter, der går ud på, at hun har skrevet nogle meget ubehagelige og falske anklager mod en eller anden person – fysisk eller juridisk. Det er altid en dårlig oplevelse at få sådan et brev. Især når man tror, at alt er ok. Når man så får det brev, så går det op for én, at alt ikke er ok.

Du ringer selvfølgelig op til din advokat her i Aabenraa. Du vil vide, hvad dine rettigheder er. Du vil have gode råd. Og du har gjort det eneste fornuftige. En advokat vil virkeligt kunne hjælpe dig i sagen og til mødet. For det første vil han kunne give dig klart svar på, om der virkeligt er grundlag for en injuriesag, sådan som brevet antyder. For det andet vil han kunne vejlede i hvordan I skal svare på ungdomskriminalitetsnævnets spørgsmål under mødet. Måske vil han selv være til stede. Det vil være det bedste, hvis han kan det – og besvare for jer. Under alle omstændigheder, så har du gjort det rigtige ved at henvende dig til advokaten.

Injuriesager er komplicerede

Injuriesager kan være svære at håndtere alene – dvs. uden bistand fra en advokat med speciale i injuriesager. Injurier er svære at forstå – især når man er helt ung. Hvad er en injurie? Og hvorfor må jeg ikke skrive min mening? Det er spørgsmål, som de unge ofte stiller. Og det er forståeligt. Netop fordi vi ofte siger ting, som vi i virkeligheden ikke har tænkt over – men ofte kan ’redde i land’ når vi forstår, at vi har kvajet os. Det kan vi bare ikke, når vi skriver det på et offentligt forum. Fx på Facebook eller TikTok.

Svært for de helt unge

Det er med andre ord svært for unge mennesker at skelne mellem privat og offentlig samtale. Og jeg siger ikke, at de unge er dumme eller uintelligente. Jeg siger bare, at vores hverdag er blevet lidt forplumret, og vi har derfor svært ved at skelne. Her er det netop, at advokaten kommer ind i billedet. Han har lært at skelne. Og han har lært at formidle sin viden, på en måde, som kommer dig til gode, hvis du lytter til ham. Ja, det er sindsoprivende at blive indkaldt til møde med ungdomskriminalitetsnævnet. Men du kan få god hjælp.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *