Udskiftning af vinduer

Huse kræver pleje

Det er sin sag at være ejer af et hus. Det er et stort ansvar. Og et hus kan faktisk sammenlignes med en levende organisme. Det kræver vedligeholdelse. Det kræver, at du passer på det. Uanset om du har købt det som din egen bolig, eller om du har købt det, som en investering, der skal give dig noget afkast, så kræver det vedligeholdelse. Konstant. Ok, der er nogle vedligeholdelser, som ikke skal laves hvert år. Men fx sådan noget som at få renset tagrender eller få malet træværket på yderfacaderne er vedligeholdelsesarbejder, som mange husejere bruger tid og kræfter på. Og det kan da også være skønt at få malet facaden i løbet af foråret, så huset fremstår frisk.

Masser at vedligeholde

Men der er andre vedligeholdelsesarbejder i et hus, som kræver noget mere end en stige og en bøtte træbeskyttelse. Fx sådan noget som at få tjekket for hulmursisolering. Eller at få skiftet et vindue ud. Det kan jo godt tænkes, at der måske ikke er tilstrækkelig hulmursisolering. Det kan også sagtens tænkes, at et eller flere vinduer i huset er ved at rådne, fordi træværket som rammerne er lavet af, har været udsat for længe for vejr, nedbør og vind. Ligesom tage skal repareres, kan der også være behov for udskiftning af vinduer i et hus.

Udskiftning af vinduer er næsten altid et uoverskueligt projekt for almindelige husejere som du og jeg. Vi har en idé om, at det vil være en umulig opgave. Vi ved, at vi ikke selv kan udføre den, sådan som vi fx selv kan male facader eller andet træværk.

Det er dog ikke nogen grund til, at vi skal lade være med at udskifte vinduerne, når de trænger til det. Vi kan nemlig få hjælp til det. Af professionelle montører og installatører, der ved noget om, hvordan man udskifter et gammelt vindue med et nyt.

Brug hellere fagfolk

Vi skal bare tage os sammen til at få kontaktet en montør, der ved noget om vinduer. Han vil kunne give vejledning om, hvilken type vinduer vi bør udskifte de gamle med. Han vil kunne forklare dig alt om forskellen på Velfac og Rationel vinduer. Han vil kunne give dig vejledning om de forskellige producenters vinduer. Han vil kunne fortælle dig om eventuelle besparelser på varmeregningen, som en udskiftning af vinduerne vil kunne afstedkomme. Og han vil også kunne give dig vejledning om, hvad du ikke skal gøre, når du skal have nye vinduer i huset. Vi tænker jo ikke på det til dagligt, men der er jo regler for, hvad vi må og ikke må – også når vi eventuelt skal lave forbedringer eller blot, vedligeholde i vores bolig. Der er fx regler for om hvor små vinduer i værelser må være. Ofte ved vi det slet ikke. Det har ikke været relevant for os at tænke over det. En vinduesekspert vil kunne forklare dig, hvorfor han anbefaler en type vinduer fremfor en anden. Det kan have noget med indeklimaet at gøre. Det kan have noget med reglerne for brandsikring at gøre. Det kan have noget med, hvad der økonomisk er bedst.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *