Tabt nøgle

Et billigt låsefirma

I er lige flyttet ind i huset. Her er dejligt. Haven er skøn, og I glæder jer allerede til, at foråret kommer, så I kan få anlagt nogle fine blomsterbede. Frugttræerne har I fået beskåret. Der var et gammelt pæretræ, som faktisk var vokset så stort, at grenene hang ned over terrassen ved køkkendøren. De tog hele udsynet derfra. Men under beskæringen af træet opdagede du, at låsen til køkkendøren var defekt. Du har derfor fået lavet en midlertidig aflåsning af døren, som du selvfølgelig ikke er helt tryg ved.

En lokal låsesmed

Du havde en plan om at finde en billig låsesmed i området, som kan komme og skifte den lås ud. Det er bare en af de små punkter på jeres to-do-liste, som I endnu ikke har nået. Det giver lidt dårlig samvittighed. Derfor har du nu besluttet dig for, at du i morgen – søndag formiddag – vil gå ind til naboen og præsentere dig selv og din partner – og forhøre dig, om de måske kender en god låsesmed. I ved godt, at I burde have fået fat i låsesmeden for længe siden. I har jo faktisk allerede boet i huset i en måned nu. Alle låsene til dørene bør skiftes ud. I har fire udvendige døre, som skal sikres: En hoveddør, en dør til bryggerset, terrassedøren ved køkkenet og en dør ned til kælderen. Du tænker, at du muligvis kan få lidt rabat. Det vil da være rart. Så opdager du, at din nabo faktisk er hjemme. Lidt usædvanligt. Men du beslutter dig for ikke at vente til i morgen. Du går derfor ind og banker på hans dør.

En rar nabo

Der bliver åbnet. Kvinden, som står i døren, smiler. Du præsenterer dig og fortæller, at du lige ville sige hej og spørge om hun, eller hendes mand kender en billig låsesmed, som også er effektiv. Hun byder dig velkommen til området og fortæller dig, at hun ikke kender nogen låsesmede personligt, men hun har et navn og et telefonnummer til én, som hun brugte for nogle måneder siden. De oplysninger vil hun gerne give dig. Du får derfor et navn og et telefonnummer. Du takker og går tilbage. Du ringer låsesmeden op. Han svarer – det lader ikke til, at han har alt for travlt. Du forklarer ham, at I gerne vil have nye låse sat i de fire døre. Han spørger ind til, hvilke låse I har i dem nu. Det kan være, at det er tilstrækkeligt, at de blot bliver kodet om. Du forklarer, at du ikke har den fjerneste anelse om, hvilke låse der er i dørene.

Han kommer meget hurtigt

Låsesmeden siger derfor, at han kommer med det samme og kigger på dem. Så kan I sammen beslutte, om de skal skiftes eller kodes om. Det lyder som en god løsning, og du giver ham adressen. I løbet af få minutter ankommer han. I kigger på låsene, og han kan se, at der er tale om flere forskellige låse. Låsene til kælderdøren og terrassen skal skiftes. De to andre skulle blot kodes om – og det fik han gjort hurtigt. Han kommer tilbage på mandag og får sat de nye låse i. God service.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *