En god klaverbænk

Den rette klaverbænk

Koncerten er i gang. Du lytter til musikken. Lukker øjnene og nyder den. Pianisten er dygtig. Du kan høre, at alle publikummer i salen næsten holder vejret, når han kommer ind i de rigtigt svære passager. Han klarer dem med elegance og følsomhed i sit spil. Bifaldet brager, når klaverkoncerten er færdig. Du har fået en god oplevelse. Billetten har været alle pengene værd. Derhjemme øver du dig selv på klaveret. Du klarer selvfølgelig ikke de svære passager, så godt som pianisten, du hørte spille. Det kan der være en grund til. En af dem kan være, at du ikke sidder rigtigt behageligt, når du øver dig på klaveret. Du sidder måske for lavt i forhold til tangenterne – eller for højt.

Justerbar klaverbænk

Og her kan du faktisk finde en løsning, som kan hjælpe dig: Løsningen er en klaverbænk fra for eksempel SoundstoreXL. En klaverbænk har ofte sådan en hæve-sænke mekanisme indbygget i sig, så du kan justere højden, du sidder i. Selvfølgelig skal du huske at justere den så både dine knæ og albuer er bøjet, så du kan bruge dine fødder og arme optimalt. Måske handler det kun om at du skal få cm højere op eller ned i forhold til den stol, du normalt bruger.

En klaverbænk behøver ikke at være særlig dyr. Den behøver ikke at være lavet af dyre træsorter og have et dyrt læderpolster på selve sædet. Selvfølgelig er det rart med et flot møbel, der klæder klaveret. Men det er altså ikke det vigtigste. Det vigtigste for din egen nydelse, når du spiller klaver, er, at du sidder godt. Klaverbænke kan du få i forskellige størrelser. Når jeg siger størrelser, så tænker jeg på, om klaverbænken skal have plads til, at der sidder to eller blot en enkelt pianist på den. Ok, det kan være svært at justere en klaverbænk til to pianister på samme tid. Men problemet kan altså løses med en ekstra pude eller et ekstra underlag at sidde på for en af dem.

Også til pianister

Du kan dog også få klaverbænke, der kun er beregnet til en enkelt person. Og det kan måske også være en løsning at købe to af den slags, hvis der skal spilles klaverkoncerter for 4 hænder. Det er så kun et spørgsmål om at justere begge bænke, så I begge to sidder behageligt. Og når I først er kommet i gang med at øve jer, så er der ikke grænser for, hvor mange hyggelige timer I kan få. Og ja, en klaverbænk er ikke en særlig stor investering.

Står du i den situation, hvor du vil købe et klaver, så så vil du ofte få at vide, at du bør få en klaverbænk med i købet. Et klaver er en stor investering. Et klaver kan koste alt imellem nogle tusinde kroner op til mere end en million. Set i forhold til det, så er investeringen i en klaverbænk meget lille. Og den lille investering sørger altså for, at din investering i et klaver bliver en investering, som du bliver rigtigt glad for. Netop fordi den hjælper dig til at sidde godt, når du spiller.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *