Santorini

Det har været en forfærdelig varm sommer her i Nordeuropa. Vi har haft de varmeste sommerdage i mands minde. Og meteorologerne har lige fortalt, at en ny hedebølge er på vej. Det er nummer 3 hedebølge inden for 6 ugers tid. De spår, at vi får op mod 40 graders varme. Det bliver ulideligt. Klimaforandringerne er det store emne, som alle nyhedsmedier fortæller om. Og forleden så jeg, at der faktisk er køligere i Grækenland, end der er her i København.


Grækenland

Så jeg har faktisk besluttet, at vi skal på en ekstra ferie ned til de køligere luftlag sydpå.
Jeg ved godt, at det er helt forkert at sige sådan, men det er sandt: Nede i Grækenland har de kun et par og tredive graders varme. Det er da til at holde ud, i stedet for de her 38, som vi får.

Santorini

Derfor har jeg fundet billige flybilletter til Santorini.
Santorini er en af de mest unikke steder i verden. Blev dannet af det her vulkanudbrud, som ødelagde den minoiske kultur for ca. 3600 år siden. Øen ligger ret langt sydpå, sådan ca. ud for Bodrum i Tyrkiet, men længere vestpå mod Athen. Jeg har været der for mange år siden og vil gerne vise min kæreste stedet. Hun vil sætte pris på det. Hun er geolog, så der er mange muligheder for at studere forskellige sten og jordlag, som vulkanudbruddet stødte frem.
Og jeg ved, at hun vil sætte pris på at se solnedgange fra øens nordlige spids, som kigger mod vest. Det er i sig selv en stor turistattraktion. Det siges at være en af de smukkeste oplevelser, man kan give sig selv.
Sammen med de billige flybilletter til Santorini har jeg også fundet logi til os. Det er ikke luksus, men ligger i et traditionelt hus. Du ved et af dem, som beboerne har gravet ud i klippen, som vulkanudbruddet skabte. Det siges, at der er køligt om sommeren og lunt om vinteren i de huse.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
Santorini, 6.0 out of 6 based on 1 rating
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *