Mange slags erstatninger

Vi ved godt, at vi kan få erstatning, hvis vi er blevet overfaldet, og har lidt fysisk skade. De fleste af os ved også, at der vil blive kørt en straffesag imod gerningsmanden/mændene. Men ved vi egentlig, hvordan vi får erstatning, og under hvilke forhold vi kan få offererstatningen tilkendt? Ved vi, hvilke betingelser vi selv skal opfylde for at få erstatning? Nogle mennesker ved det, men i virkeligheden er det ikke så mange. Der findes nemlig nogle sager om offererstatning, hvor voldshændelsen skal være anmeldt, senest 72 timer efter den er sket. I andre sager kan offererstatning – se her – tilkendes, også selvom hændelsen skete for op til 2 år tidligere end anmeldelsen. Det kræver, at der allerede køres en retssag.

Kan være forvirrende

Det er temmelig forvirrende. I nogle tilfælde har det noget at gøre med, om voldsmanden er kendt eller ukendt. Ja, desværre sker det, at politiet aldrig finder en voldsudøver. Og hvad gør du, hvis det er tilfældet i den sag, du har fremsat? Hvis jeg var i sådan en situation, så ville jeg sørge for, at jeg får en dygtig og meget erfaren erstatningsadvokat til at hjælpe mig. Og helst en advokat, der har kendskab til offererstatning. Der er jo mange forskellige former for erstatningssager – og det er bestemt ikke de samme procedurer, de følger. Erstatning for en arbejdsskade skal du søge om på en bestemt måde. En erstatningssag efter et overfald skal håndteres på en helt anden måde. Erstatning for forkert behandling på et hospital kan du søge om på en helt tredje vis.

Piskesmæld giver ofte erstatning

Måske har du erfaring med en form for erstatningssag. Det kan være, at du engang var involveret i et trafikuheld, og ville søge om erstatning for piskesmæld. Du fik afslag fra forsikringsselskabet, fordi dit piskesmæld kunne ikke dokumenteres som værende en direkte følge af trafikuheldet. Det har naturligvis skabt en form for mistillid fra din side til systemerne for erstatning. Og det er netop derfor, at du skal have fat i en erstatningsadvokat. Og du skal sørge for, at du får fat i sådan en advokat tidligt i forløbet. Faktisk lige med det samme, efter hændelsen er sket. Om det er en trafikulykke eller et overfald, er ligegyldigt. I nogle tilfælde vil kendelsen om den erstatning, du har krav på, nemlig hængt op på, hvor lang tid der er gået siden ulykken eller overfaldet, skete.

Advokat på banen hurtigst muligt

Da det er advokatens opgave at sørge for, at du får den erstatning, du har krav på, så skal han, eller hun altså involveres hurtigt. At det så kan tage ret lang tid, inden du får erstatningen, er en anden sag. Det afhænger af mange faktorer. Fx: Er gerningsmanden kendt? Er der tale om, at bilisten, der kørte op bag i din bil, ikke havde en gældende forsikring? Forholdene er mange. Og din advokat vil gøre alt, hvad han kan, for at du får den størst mulige erstatning. Det har du nemlig krav på. Også selvom forsikringsselskabet siger noget andet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *