Depression hos kvinder

Depression kan dræne dig for energi og håb og få dig til at føle dig tom, ked af det og håbløs tilpas. Uanset hvor sort det ser ud, er der en hel del ting, du selv kan gøre for at ændre den måde, du tænker på og føler. Du kan ikke blot beslutte at komme ud af depressionen her og nu, men du kan have mere kontrol over det, end du tror. Ved at tage små men vigtige trin kan du få det bedre og få dit drive tilbage og begynde at nyde livet igen.

Er det for svært for dig at tage de første skridt selv, kan det være en god ide at få psykologhjælp eller en krisepsykolog.

En depression påvirker alt

En depression kan påvirke stort set alle områder i en kvindes liv – også dit fysiske helbred, dit sociale liv, forhold, karriere og dit selvværd – og du er ikke alene om det. Hver ottende kvinde vil opleve depressionssymptomer på et tidspunkt i hendes liv. Det er vigtigt at vide, at depression kan behandles, og der er også masser af ting, du kan gøre selv for at få det bedre.

Hvad gør du ved en depression?

Hvad kan du så selv gøre:

  • Tal med en ven, som er god til at lytte. Det hjælper tit at få talt ud om tingene.
  • Fasthold dine sociale aktiviteter, selvom du ikke har lyst.
  • Sørg for at få motion.
  • Få sollys hver dag. Sollys er med til at holde dit humør oppe. Gå en tur udenfor, eller få måske en kop kaffe udenfor.
  • Sørg for søvn – gerne 8 til 9 timer per nat.
  • Øv dig i at slappe af.
  • Udfordr dine negative tanker. Prøv at se de positive ting i de ting, der sker. Giver din chef dig en masse arbejde, tænker du måske, at han straffer dig, men tænk i stedet på alt det ansvar, han giver dig.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/6 (1 vote cast)
Depression hos kvinder, 6.0 out of 6 based on 1 rating
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *