Er det mon farligt at e-cigaretter er faldet kraftigt i pris?

Det kommer nok an på, hvem man spørger. Spørger man den vante e-cigaret bruger, vil han eller hun nok stå med armene højt i vejret og et stort smil på læben, hvis han eller hun opdagede, at der var halv pris på hans/hendes ynglings smag.

Det gør ondt i statskassen at e-cigaretter er faldet kraftigt i pris

Men spørger man politikkerne eller sundhedsministeren, vil der nok blive rynket lidt på næsen og skåret nogle tænder. Selvom de elektroniske cigaretter er et okay alternativ til de gamle cigaretter, er de stadig skadelige og et fald i prisen vil muligvis øge antallet af rygere. I sidste ende vil det koste staten dyrt, når antallet af rygere stiger, for stigning i antal rygere og i antal livsstilssygdomme følges godt ad, og det koster dyrt for vores velfærdssystem og for statens økonomiske ressourcer. Derfor vil staten og regeringen gøre meget for at skræmme rygerne, selvom e-cigaretterne er faldet kraftigt i pris.

Blandt andet derfor, får man, når man investerer i nye cigaretter eller nye e-cigaretter et lille billede med på vejen. Ofte forestiller det et foster, et rynket æble eller en anden konsekvens af, hvad der kan ske, hvis man lader sig udsætte for røg i en længere periode. Det er blandt andet et af de tiltag, der skal skræmme rygerne fra vid og sans og prøve at holde antallet af rygere nede – også efter at e-cigaretterne er faldet kraftigt i pris.

Det er en fordel for mange at e-cigaretter er faldet kraftigt i pris

Selvom det potentielt kan trække flere rygere til og skade statskassen endnu mere, end den er i forvejen, kan det muligvis også have en god effekt ved de rygere, vi har i forvejen. De overvejer måske at skifte smøgerne ud med en e-smøg i stedet, og det ville ikke tale mindre for skiftningen, hvis nu det viste sig, at e-smøgen var billigere. Derved kunne vi få en del af de inkarnerede rygere, som har smøget den i mange årtier til at gå med på den nye mode.

Der er jo nemlig en del fordele ved at ryge e-smøger frem for rigtige smøger. De elektroniske cigaretter er nemlig rigtige gode til at trappe sin nikotin forbrug ned på, da der på de fleste e-smøger er en knap, hvor man kan justere hvor meget nikotin, den skal frigive. Derved kan man hjælpe sig selv til et rygestop uden at skulle betale i dyre domme for et rygestopkursus. Derudover er både lugten, eller måske duften, og smagen bedre i de elektroniske cigaretter og mange har derfor valgt dem til, da rygeloven trådte i kraft, og man ikke længere måtte ryge på arbejdspladsen.

Derfor har det for mange butikker som sælger e-smøger, været en fordel at gå ned i pris, fordi det har trukket flere kunder til. Både nye og gamle og det har sat lidt skub i forretningens økonomi, hvilket jo aldrig er helt skidt.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)
Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *