På ferietur

Jeg er så heldig at have nogle dejlige dage sammen med min kære søster i hendes hjem i Tignes i Sydfrankrig. Vi er næsten lige kommet hjem fra en længere vandretur i bjergene, som inkluderede en overnatning på et bed and breakfast i en nærliggende by. Hun bor i en dejlig lejlighed ret centralt i byen. Når man træder ind i opgangen til lejligheden mærker man straks, at det drejer sig om skiløb her i området, og til hver lejligheden er der et locker skab til opmagasinering af ski mm.

Nogle af de dage, hvor jeg besøger min søster, skal hun passe sit arbejde som ski-instruktør. Hun står ret tidligt op for at nå det første tog op til gletscheren og være klar til de første elever på skiskolen. Skiløb på gletscheren er ikke for syvsovere. Det er med at komme på bjerget, inden sneen bliver for blød. Om morgenen er sneen frosset efter nattens kulde og op ad formiddagen, som solen får mere og mere magt, er pisterne fine at køre på, men over middag bliver de til sidst, som at køre rundt i en gang slush-ice.

Turen fra Tignes, som ligger i ca 2100 meters højde, foregår i et underjordisk tog, som på omkring 7 minutter bringer dig op i lidt over 3000 meters højde. Her er der en kæmpestor terrasse, hvor man kan tage en kop velfortjent kop kakao eller kaffe, når man har prøvet kræfter med pisterne. Der er også mulighed for at få serveret mad fra restauranten, hvis maven trænger til mere. Uanset er der mulighed for at nyde den fantastiske udsigt man har fra denne højde.

Sidste gang jeg besøgte min søster var det sammen med min familie og efter at have taget det underjordiske bjergtog, tog vi kabineliften op til toppen af skiområdet, som ligger i 3500 meters højde til Grande Motte – den store måtte – som gletsjeren hedder ved Tignes. En ret sjov oplevelse – lige pludselig midt i vores sommerferie stod vi og kunne tage en sneboldkamp.

Grande Motte er 3656 meter høj, men liften går ikke helt til toppen, men næsten fra toppen er der stadig rig mulighed for at nyde synet af de kendte bjergtinder: Mont Pourri, Grande Sassière højdedragene, Grande Casse (det højeste punkt i La Vanoise naturreservatet, som Tignes er en del af: højde 3,856 meter) og selvfølgelig i det fjerne det majestætiske Mont Blanc, som går for at være Europas højeste bjerg.

Det var en herlig oplevelse, som vi ikke ville have været foruden. Det blev dog også hurtigt en kold oplevelse, eftersom vi befandt os i over 3000 meters højde uden vintertøj, så efter at have nydt det storslåede syn, fortrak vi indendørs og varmede os med kaffe og kakao i panoramarestauranten.

Denne gang er min familie dog ikke med, og det er blevet sidst på eftermiddagen. Jeg venter, at min søster snart kommer ind af døren, så jeg begynder at varme noget grøntsagssuppe, som jeg har lavet. At arbejde som ski-instruktør er både seriøst og en drøm, som er gået i opfyldelse for min søster, men nogle dage er det så bidende koldt at være på bjerget en hel dag, at hun starter sin fyraften med at stikke de stivfrosne fødder ind under den varme hane. Det er på trods af den allerbedste påklædning – nogle gange op til 11 lag tøj – og formstøbte skistøvler, men hun fortryder intet – i hvert fald ikke efter den varme hane og grøntsagssuppen har gjort sit arbejde 🙂

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/6 (2 votes cast)
På ferietur, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

1 kommentar »

  1. Peter P. siger:

    Det er altid skønt at komme rundt og møde nye mennesker og besøge nye steder. Jeg elsker at rejse og gør det så ofte tiden og økonomien tillader det.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

RSS feed for comments on this post. / TrackBack URI

Skriv et svar

Klar til kamp! Så skal havespillene frem

Når sommeren nærmer sig, og det gode vejr begynder at titte frem, så kan vi ikke vente med at komme udenfor. Dette gælder især i norden, hvor sommeren ofte er kort og med få varme dage. Derfor er det bare med at komme ud og få nydt det gode vejr, når det endeligt byder sig frem. Og lige netop det, kan man gøre på mange måder.

Details »På ferietur, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Santorini

Det har været en forfærdelig varm sommer her i Nordeuropa. Vi har haft de varmeste sommerdage i mands minde. Og meteorologerne har lige fortalt, at en ny hedebølge er på vej. Det er nummer 3 hedebølge inden for 6 ugers tid. De spår, at vi får op mod 40 graders varme. Det bliver ulideligt. Klimaforandringerne er det store emne, som alle nyhedsmedier fortæller om. Og forleden så jeg, at der faktisk er køligere i Grækenland, end der er her i København.

Details »På ferietur, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Der kommer flere og flere dating sider

Går man omkring 15 år tilbage, var der nærmest kun én side, du kunne bruge, hvis du skulle date. Det var en side, hvor alle singler mødtes, som ikke kunne finde nogen i det virkelige liv. Det var der mange forskellige grunde til. Nogle havde for travlt, nogle var for generte, og andre kunne bare godt lide at finde folk på denne måde.

Details »På ferietur, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Husk ønskelisten

Med kun en måned til juleaften er det ved at være tid til at få styr på ønskelisten. Så er du ikke allerede i gang med den, eller har du ikke fået helt styr på den, så er det ved at være tid.

Details »På ferietur, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Ægte kvalitetstøj er vejen til god komfort og funktionalitet

Du ønsker uden tvivl at give dine børn de bedste oplevelser på alle fronter, og det gælder naturligvis også for det tøj, de har på i hverdagen. Her forholder det sig således, at hvis deres tøj skal være komfortabelt og funktionelt, så de rigtig kan nyde det, så skal kvaliteten være i top.

Ægte kvalitet fører nemlig altid til en skøn komfort samt en funktionalitet, som er helt perfekt. Du kan derfor med fordel have fokus på kvalitet, når du shopper nyt og smart tøj til dine børn og unge, da det med garanti vil give dem den oplevelse, de fortjener.

Details »På ferietur, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Spil backgammon turnering på ferien

Hvis der er ét spil, som de fleste er vilde med, så må det være backgammon. For det er et spil, som alle generationer kan mødes om og det er forholdsvis let, så det er noget alle kan lære. Der er dog forskellige lag i forståelsen af det, så man kan godt blive bedre og bedre til at spille det selvom en stor del af spillet også er baseret på held frem for hvor god man er. Backgammon kan være et godt spil at spille, når man er på ferien.

Details »På ferietur, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Københavnsk øjenlæge

Jeg flyttede jo til København for et lille års tid siden, og jeg må sige, at det da godt nok er en stor by. Det har mange fordele, og en af dem er udvalget af services – inkl. de sundhedsmæssige af slagsen. Jeg har jo haft en del problemer med mine øjne de senere år, og derfor nyder jeg godt af hovedstadens udbud af sundhedspersonale. Efter lidt søgen fandt jeg, hvad jeg ikke tøver med at kalde de bedste øjenlæger i København: ohd.dk

Enorm ekspertise, mange specialiserede øjenlæger, eminent service og ingen ventetider – det var noget af en forandring i forhold til Herning, som var nærmeste storby, hvor jeg boede før.

Details »På ferietur, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Min Malaga kjole :-)

Jeg har netop købt billige flybilletter til Malaga lige her: https://www.rejsepriser.dk/flybilletter/spanien/malaga/. Malaga er fantastisk om vinteren, og det er faktisk varmt nok til, at du kan tage kjoler med – i alle fald til om dagen. Du kan også bruge kjoler om aftenen blot med et par strømper, hvis du er lidt mere kuldskær. Details »På ferietur, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Find den store kærlighed i dag

Hvis du er træt af at være single, så bør du prøve netdating. På netdating kommer man i kontakt med personer, som søger det samme som en selv. Nogle singler er mere seriøse end andre om, at finde den helt store kærlighed. Derfor skal man være forsigtig, når man skriver med singler på datingsiderne.

Details »På ferietur, 6.0 out of 6 based on 2 ratings

Depression hos kvinder

Depression kan dræne dig for energi og håb og få dig til at føle dig tom, ked af det og håbløs tilpas. Uanset hvor sort det ser ud, er der en hel del ting, du selv kan gøre for at ændre den måde, du tænker på og føler. Du kan ikke blot beslutte at komme ud af depressionen her og nu, men du kan have mere kontrol over det, end du tror. Ved at tage små men vigtige trin kan du få det bedre og få dit drive tilbage og begynde at nyde livet igen.

Er det for svært for dig at tage de første skridt selv, kan det være en god ide at få psykologhjælp eller en krisepsykolog.

Details »På ferietur, 6.0 out of 6 based on 2 ratings