Er det mon farligt at e-cigaretter er faldet kraftigt i pris?

Det kommer nok an på, hvem man spørger. Spørger man den vante e-cigaret bruger, vil han eller hun nok stå med armene højt i vejret og et stort smil på læben, hvis han eller hun opdagede, at der var halv pris på hans/hendes ynglings smag.

Det gør ondt i statskassen at e-cigaretter er faldet kraftigt i pris

Men spørger man politikkerne eller sundhedsministeren, vil der nok blive rynket lidt på næsen og skåret nogle tænder. Selvom de elektroniske cigaretter er et okay alternativ til de gamle cigaretter, er de stadig skadelige og et fald i prisen vil muligvis øge antallet af rygere. I sidste ende vil det koste staten dyrt, når antallet af rygere stiger, for stigning i antal rygere og i antal livsstilssygdomme følges godt ad, og det koster dyrt for vores velfærdssystem og for statens økonomiske ressourcer. Derfor vil staten og regeringen gøre meget for at skræmme rygerne, selvom e-cigaretterne er faldet kraftigt i pris.

Blandt andet derfor, får man, når man investerer i nye cigaretter eller nye e-cigaretter et lille billede med på vejen. Ofte forestiller det et foster, et rynket æble eller en anden konsekvens af, hvad der kan ske, hvis man lader sig udsætte for røg i en længere periode. Det er blandt andet et af de tiltag, der skal skræmme rygerne fra vid og sans og prøve at holde antallet af rygere nede – også efter at e-cigaretterne er faldet kraftigt i pris.

Det er en fordel for mange at e-cigaretter er faldet kraftigt i pris

Selvom det potentielt kan trække flere rygere til og skade statskassen endnu mere, end den er i forvejen, kan det muligvis også have en god effekt ved de rygere, vi har i forvejen. De overvejer måske at skifte smøgerne ud med en e-smøg i stedet, og det ville ikke tale mindre for skiftningen, hvis nu det viste sig, at e-smøgen var billigere. Derved kunne vi få en del af de inkarnerede rygere, som har smøget den i mange årtier til at gå med på den nye mode.

Der er jo nemlig en del fordele ved at ryge e-smøger frem for rigtige smøger. De elektroniske cigaretter er nemlig rigtige gode til at trappe sin nikotin forbrug ned på, da der på de fleste e-smøger er en knap, hvor man kan justere hvor meget nikotin, den skal frigive. Derved kan man hjælpe sig selv til et rygestop uden at skulle betale i dyre domme for et rygestopkursus. Derudover er både lugten, eller måske duften, og smagen bedre i de elektroniske cigaretter og mange har derfor valgt dem til, da rygeloven trådte i kraft, og man ikke længere måtte ryge på arbejdspladsen.

Derfor har det for mange butikker som sælger e-smøger, været en fordel at gå ned i pris, fordi det har trukket flere kunder til. Både nye og gamle og det har sat lidt skub i forretningens økonomi, hvilket jo aldrig er helt skidt.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/6 (0 votes cast)

Skriv et svar

Klar til kamp! Så skal havespillene frem

Når sommeren nærmer sig, og det gode vejr begynder at titte frem, så kan vi ikke vente med at komme udenfor. Dette gælder især i norden, hvor sommeren ofte er kort og med få varme dage. Derfor er det bare med at komme ud og få nydt det gode vejr, når det endeligt byder sig frem. Og lige netop det, kan man gøre på mange måder.

Details »

Santorini

Det har været en forfærdelig varm sommer her i Nordeuropa. Vi har haft de varmeste sommerdage i mands minde. Og meteorologerne har lige fortalt, at en ny hedebølge er på vej. Det er nummer 3 hedebølge inden for 6 ugers tid. De spår, at vi får op mod 40 graders varme. Det bliver ulideligt. Klimaforandringerne er det store emne, som alle nyhedsmedier fortæller om. Og forleden så jeg, at der faktisk er køligere i Grækenland, end der er her i København.

Details »

Der kommer flere og flere dating sider

Går man omkring 15 år tilbage, var der nærmest kun én side, du kunne bruge, hvis du skulle date. Det var en side, hvor alle singler mødtes, som ikke kunne finde nogen i det virkelige liv. Det var der mange forskellige grunde til. Nogle havde for travlt, nogle var for generte, og andre kunne bare godt lide at finde folk på denne måde.

Details »

Husk ønskelisten

Med kun en måned til juleaften er det ved at være tid til at få styr på ønskelisten. Så er du ikke allerede i gang med den, eller har du ikke fået helt styr på den, så er det ved at være tid.

Details »

Ægte kvalitetstøj er vejen til god komfort og funktionalitet

Du ønsker uden tvivl at give dine børn de bedste oplevelser på alle fronter, og det gælder naturligvis også for det tøj, de har på i hverdagen. Her forholder det sig således, at hvis deres tøj skal være komfortabelt og funktionelt, så de rigtig kan nyde det, så skal kvaliteten være i top.

Ægte kvalitet fører nemlig altid til en skøn komfort samt en funktionalitet, som er helt perfekt. Du kan derfor med fordel have fokus på kvalitet, når du shopper nyt og smart tøj til dine børn og unge, da det med garanti vil give dem den oplevelse, de fortjener.

Details »

Spil backgammon turnering på ferien

Hvis der er ét spil, som de fleste er vilde med, så må det være backgammon. For det er et spil, som alle generationer kan mødes om og det er forholdsvis let, så det er noget alle kan lære. Der er dog forskellige lag i forståelsen af det, så man kan godt blive bedre og bedre til at spille det selvom en stor del af spillet også er baseret på held frem for hvor god man er. Backgammon kan være et godt spil at spille, når man er på ferien.

Details »

Københavnsk øjenlæge

Jeg flyttede jo til København for et lille års tid siden, og jeg må sige, at det da godt nok er en stor by. Det har mange fordele, og en af dem er udvalget af services – inkl. de sundhedsmæssige af slagsen. Jeg har jo haft en del problemer med mine øjne de senere år, og derfor nyder jeg godt af hovedstadens udbud af sundhedspersonale. Efter lidt søgen fandt jeg, hvad jeg ikke tøver med at kalde de bedste øjenlæger i København: ohd.dk

Enorm ekspertise, mange specialiserede øjenlæger, eminent service og ingen ventetider – det var noget af en forandring i forhold til Herning, som var nærmeste storby, hvor jeg boede før.

Details »

Min Malaga kjole :-)

Jeg har netop købt billige flybilletter til Malaga lige her: https://www.rejsepriser.dk/flybilletter/spanien/malaga/. Malaga er fantastisk om vinteren, og det er faktisk varmt nok til, at du kan tage kjoler med – i alle fald til om dagen. Du kan også bruge kjoler om aftenen blot med et par strømper, hvis du er lidt mere kuldskær. Details »

Find den store kærlighed i dag

Hvis du er træt af at være single, så bør du prøve netdating. På netdating kommer man i kontakt med personer, som søger det samme som en selv. Nogle singler er mere seriøse end andre om, at finde den helt store kærlighed. Derfor skal man være forsigtig, når man skriver med singler på datingsiderne.

Details »

Depression hos kvinder

Depression kan dræne dig for energi og håb og få dig til at føle dig tom, ked af det og håbløs tilpas. Uanset hvor sort det ser ud, er der en hel del ting, du selv kan gøre for at ændre den måde, du tænker på og føler. Du kan ikke blot beslutte at komme ud af depressionen her og nu, men du kan have mere kontrol over det, end du tror. Ved at tage små men vigtige trin kan du få det bedre og få dit drive tilbage og begynde at nyde livet igen.

Er det for svært for dig at tage de første skridt selv, kan det være en god ide at få psykologhjælp eller en krisepsykolog.

Details »